Detaily
U gurmánů velmi populární olivy.
Olivy Taggiasca jsou o něco menší než jejich příbuzní, mají zelenou až purpurově nahnědlou barvu. Znalci si váží především jejich jemné, mírně sladké vůně připomínající borové ořechy. Olivy jsou naloženy v extra panenském olivovém oleji se solí a středomořskými bylinami, kterými jsou tymián, bobkový list a rozmarýn.
Odkud Taggiasca pochází?
Taggiasca je pojmenování odvozené od malého městečka Taggia, v regionu Ligurie, který je jen co by kamenem dohodil od francouzské Côte d'Azur. Úzké pobřeží Ligurska se vyznačuje hřebeny Ligurských Alp a severních Apenin. Benediktinští mnichové olivovníky Taggiasca pěstovali již ve 12. století, pro tento účel používali techniku terasovité kultivace.
Sklizeň oliv:
Starobylé olivovníky rostou v drsné krajině Ligurie v nadmořské výšce 400 až 700 metrů. Sklizeň se stále provádí ručně, sběrná sezóna začíná v listopadu. S dlouhou tyčinkou, tzv. "trappe", zemědělci porazí větve stromu a olivy se následně začnou sypat do připravených rybářských sítí. Poté je každá oliva pečlivě prozkoumána a ty nejlepší se začínají zpracovávat.
Taggiasca olivy jsou perfektní jako antipasti, a to v lahodné kombinaci s plátkem tenkého prosciutta, sušenými rajčaty a kořeněným pecorinem. V mžiku tak vylepšíte saláty, pizzu i těstoviny..
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Olivy Taggiasca ve výhodném balení - set 2 ksBěžná cena: 349,00 Kč Special Price 299,00 Kč |
Italské olivy zkušební balení - set 2 kusyBěžná cena: 329,00 Kč Special Price 269,00 Kč |
Olivy Taggiasca ve slaném nálevu
159,00 Kč
|