Buongiorno!

Nduja - paštika z černého prasete s chilli

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Availability: Skladem

219,00 Kč
NEBO

Rychlý přehled

Tato červená paštika z pikantních chilli papriček a kořeněného masa pocházejícího z původní černé rasy vepřů 'Suino Nero di Calabria' se řadí mezi tradiční speciality z prosluněného jihu Kalábrie.

Nduja - paštika z černého prasete s chilli

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Více pohledů

  • Nduja - paštika z černého prasete s chilli
  • Nduja - paštika z černého prasete s chilli

Detaily

Nduja je měkká, roztíratelná vepřová klobása ochucená chilli papričkami, jejíž tradice pochází z vesnice Spilinga. Své uplatnění v kuchyni najde buď jako pomazánka, anebo s její pomocí vylepšíme chuť omáčky.

Tato verze je vyrobená z aromatického masa černého kalábrijského prasete. Vzhledem k tomu, že prasata žijí venku, kde jsou krmena žaludy a kaštany, tak maso vyvíjí velmi jedinečnou chuť, slabě připomínající zvěřinu.

Černý kalabrijský vepř (Nero Calabria) je starobylé plemeno prasat, která ve skutečnosti mají zcela černou kůži. Jejich původ je bohužel neznámý, protože rolníci nám v minulých stoletích neuchovali žádné písemné záznamy. Nicméně předpokládá se, že tato prasátka pocházejí z Římské říše, odkud se následně rozšířila do Španělska a jižní Itálie.
Povědomí o černém kalabrijském praseti se pomalu začalo zvyšovat v průběhu 80. let. Za účelem další popularizace a zachování plemene bylo založeno konsorcium, které má nyní asi 14 pěstitelů.

Možná Vás zaujmou i následující produkty

Pomazánka z tuňáka a lososa

Pomazánka z tuňáka a lososa

219,00 Kč
Rajčatové pesto s ančovičkami

Rajčatové pesto s ančovičkami

239,00 Kč
Bruschetta z čerstvých rajčat

Bruschetta z čerstvých rajčat

159,00 Kč
 

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').