Detaily
Rubata rodiny Genovesio se pečou s "Lievito Madre", z mírneho kváskoveho těsta z pšeničné mouky. Těsto se hněte tak dlouho s olivovým olejem, až dostane pevnou strukturu. Olivový olej delá chuť těsta elegantní než v archetypálních dobách, kde se pekli se sádlem. Hlavní rozdíly mezi dlouhými a krátkými tyčinky Rubata pak spočívá v přípravě. Pro Grissini těsto se natahuje ručně a pro Rubata je těsto válcované na sebe tak, že dosáhne uzlovitý-spletitý tvar.
Rubata jsou mnohem starší než klasické tyčinky. Byly vynalezeny v roce 1679 v Turíně pro mladou Duke Vittorio Amedeo II, pro nechuť k měkké strouhance. Křupavé Rubata se stali velice rychle populární, že dokonce Napoleon Bonaparte z Paříže osobně posílal kurýra do Piemontu.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Toskánská olivová pasta s lanýži
189,00 Kč
|
Krémový sýr s lanýži a pepřem
219,00 Kč
|
Křupavé Taralli s olivovým olejem
119,00 Kč
|