Detaily
Jak se čokoládovo-oříšková pralinka vyrábí?
Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, která je vyráběna z lískových oříšků Piemonte. Původ čokolády je výjimečný. V polovině 19. století vláda zvýšila daně u luxusního zboží, jakým bylo i kakao. A tak se místní výrobci čokolády rozhodli pro doplnění přidávat lískové ořechy z regionu.
Odkud pochází jméno Gianduiotti?
Jméno Gianduiotti je založeno na folklorní karnevalové postavě Gianduja, kterou navrhl výrobce marionet Gian Battista Sales na konci 18. století. Jednoho dne Gianduja distribuoval malé občerstvení na turínském karnevalu. Pozoruhodný je i speciální tvar a obal ve zlatém hliníkovém papíru.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Klasické pralinky Gianduiotti
349,00 Kč
|
Tartufi s hořkou čokoládou a lískovými oříšky - bez cukru
239,00 Kč
|
Panettone s čokoládou - v dárkové krabičce
549,00 Kč
|