Detaily
To je to, co dělá Fregolu tak zvláštní
Fregola je typická sardinská specialita. Na ostrově se tomuto druhu těstovin říká také frègula. Těsto na těstoviny se tradičně vyrábí z krupice z tvrdé pšenice a vody. Z toho se vytvarují podlouhlé těstové hady a ty se pak dlaněmi převalí po dně ploché kamenné mísy. V určitém okamžiku se vytvoří malé kuličky velikosti zrnka pepře. Ty se suší a opékají v troubě.
Fregola Sarda ve vaší kuchyni
Fregola se vaří jako těstoviny ve vroucí osolené vodě. Absorbují tekutinu a zvětšují svůj objem. Můžete je použít do salátů a dušených pokrmů, podávat jako přílohu jako kuskus nebo dávat na talíř s omáčkou. Na Sardinii se tradičně podávají v guláši se škeblemi, rajčaty a rybím vývarem: Fregula di arselle je název tohoto vrcholku sardinské kuchyně z mořských plodů.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Těstoviny Caserecce - Gragnano Pasta IGP
139,00 Kč
|
Kroucené těstoviny Vesuvio - Gragnano Pasta IGP
139,00 Kč
|
Krátké kroucené těstoviny Trecce - Gragnano Pasta IGP
139,00 Kč
|