Detaily
Originální Pizza mouka
Pokud se vám líbí vlastní příprava pizz, měli byste rozhodně ochutnat tuto originální italskou pizza mouku z centra Neapole. Používají ji ty nejlepší italské restaurace, všechny předchozí generace a také mnoho našich zákazníků, kteří jsou vlastnostmi této pizza mouky nadšení.
Pro srovnání:
Normální pšeničná mouka má nejčastěji obsah lepku pouze sedm až devět procent, ale italská pizza mouka má mnohem vyšší obsah lepku, a to o 10-13 %. Tento vysoký obsah lepku je ideální pro přípravu těsta na pizzu! Proč? Lepek je totiž mimo jiné označován jako adhezní protein a zajišťuje, že těsto je super elastické, odolné a později v peci pěkně roste.
K tomu, aby lepek dělal svou práci, těsto potřebuje odpočinek v délce několika hodin. Nejlepší způsob je těsto předpřipravit v noci a celý zbytek noci ho nechat odpočívat, stejně jak to dělají profesionální tvůrci pizzy v Itálii.
Neváhejte a jděte do toho, staňte se pizza kuchařem. Tato mouka je pro každého pizzaiola a vytváří skutečnou neapolskou pizzu s tlustou, křupavou kůrkou. PS: Caputo Cuoco Farina 00 Pizza Chef je také ideální pro pečení chleba, koláčů a jiného sladkého pečiva.
Reologické vlastnosti (z datového listu Mulino Antimo Caputo):
Pečení (hodnota W) 300-320
Elasticita (hodnota P / L) 0,50-0,60
Stabilita (hodnota S) 12-14
Obsah glutenu (v %) 13,0-13,5
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Caputo tradiční mouka na pizzu typ 00
69,00 Kč
|
Carnaroli - rýže rizoto, 500 g
159,00 Kč
|
Výhodné balení Caputo mouky na čerstvé těstoviny a gnocchi typ 0 - 3x1kgBěžná cena: 209,00 Kč Special Price 189,00 Kč |