Detaily
Autentičtější pesto z Lingurie, než je tohle, snad ani nemůžete získat. Roberto Panizza, šéf a šéfkuchař za Rossi 1947, používá pouze ty nejlepší ingredience, což by mělo být pro Pesto alla genovese samozřejmostí. Čerstvá bazalka z Ligurie je důvodem, proč tato jednoduchá, ale neodolatelná omáčka v Ligurii vůbec vznikla. Roberto dostává první výhonky od důvěryhodných a osvědčených pěstitelů bazalky. Když jsme ho navštívili na místě činu, vysvětlil nám, že při sklizni je zapojena do práce celá rostlinka. Je sice pravda, že by listy dorostly, kdyby byly odřezány, ale pak by se u nich vyvinula nežádaná vůně citronu nebo máty.
Roberto Panizza kromě bazalky používá i parmigiano reggiano DOP montagna (vysoce aromatický horský parmezán), který zraje 24 měsíců. Jeho pesto doplňuje pecorino sardo DOP, tzv. sardinským ovčím sýrem, který zraje nejméně 10 měsíců.
Jeho česnek pochází z Vessalico, vesnice s přibližně 300 obyvateli v Ligurii, která se již dlouho věnuje pěstování česneku a dokonce i v erbu má tři cibuloviny. Pěstování česneku ve Vessalico podporuje společnost Slow Food Society. Pro jemné dochucení používá tu nejlepší mořskou sůl z Trapani. Solné pánve v Trapani na Sicílii mají staletou tradici a vždy se dodávaly do celé Itálie, dokonce i do Francie a Anglie.
Jedná se o šest tradičních složek, které by měly být zpracovány v každém Pesto alla Genovese DOP.
Důkladná péče se bez pochyb projevuje na výsledné kvalitě. Také tester italského gurmánskeho časopisu Gambero Rosso ocenil v roce 2011 tohle pesto za to nejlepší Genovese DOP Itálie.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Čerstvé pesto Genovese
189,00 Kč
|
Balíček pro ochutnávku italského pesta - sada 2 kusyBěžná cena: 319,00 Kč Special Price 269,00 Kč |
Bazalkové pesto - 2-dílný balíčekBěžná cena: 319,00 Kč Special Price 269,00 Kč |