Detaily
Jak se sušená rajčata nakládají?
Sott'olio doslovně znamená "pod olejem". V Itálii má na tuto specialitu téměř každá rodina svůj vlastní recept. Je to jedna z velkých tradic italské kuchyně. Čerstvá rajčata se suší podle Nonna v zahradě. Jakmile se jejich objem sníží na vysušený objem a jsou opravdu pěkně měkká, uloží se do skla a pokryjí olivovým olejem. Středomořské koření, bylinky a kapary výrobku dodají jeho charakteristickou chuť. Přídavek bílého octa lechtá jemnou kyselostí.
Jak mohu sušená rajčata použít?
Pomodori secchi jsou ceněny pro svou intenzivní, jedinečnou chut a jasně červenou barvu. Sladké, šťavnaté a měkké - pochoutka se dáva do omáček, salátů, na pizzy a do mnoha dalších italských pokrmů.
Jak mám sušená rajčata skladovat?
Rajčata ve skle musí být vždy pokrytá vrstvou oleje. Balení po otevření uchovávejte v lednici. Před použitím nechte láhev hodinu odstát při pokojové teplotě a poté si už užívejte omamnou chuť těchto nádherných rajčat.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Sušená rajčata s tuňákem
349,00 Kč
|
Sušená cherry rajčata
219,00 Kč
|
Rajčata sušená na slunci - ochucená
219,00 Kč
|