Buongiorno!

Jemně tající pistáciové pralinky

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Availability: Skladem

349,00 Kč
NEBO

Rychlý přehled

Tyto jemně se rozplývající pralinky omámí nejednoho gurmána: jemné kakaové máslo v souhře s pravými sicílskými pistáciemi předvádí úžasnou kompozici, která se rozplyne na jazyku.

Jemně tající pistáciové pralinky

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Více pohledů

  • Jemně tajíci pistáciové pralinky
  • Jemně tajíci pistáciové pralinky

Detaily

Jak se čokoládovo-oříšková pralinka vyrábí?
Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, která je vyráběna z lískových oříšků Piemonte. Původ čokolády je výjimečný. V polovině 19. století vláda zvýšila daně u luxusního zboží, jakým bylo i kakao. A tak se místní výrobci čokolády rozhodli pro doplnění přidávat lískové ořechy z regionu.

Odkud pochází jméno Gianduiotti?
Jméno Gianduiotti je založeno na folklorní karnevalové postavě Gianduja, kterou navrhl výrobce marionet Gian Battista Sales na konci 18. století. Jednoho dne Gianduja distribuoval malé občerstvení na turínském karnevalu. Pozoruhodný je i speciální tvar a obal ve zlatém hliníkovém papíru.

Možná Vás zaujmou i následující produkty

Krokanty z lískových oříšků

Krokanty z lískových oříšků

189,00 Kč
Panforte - extra silný dort

Panforte - extra silný dort

549,00 Kč
Pistáciový krém z Bronte

Pistáciový krém z Bronte

269,00 Kč
 

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').