Detaily
Nduja je měkká, roztíratelná vepřová klobása ochucená chilli papričkami, jejíž tradice pochází z vesnice Spilinga. Své uplatnění v kuchyni najde buď jako pomazánka, anebo s její pomocí vylepšíme chuť omáčky.
Tato verze je vyrobená z aromatického masa černého kalábrijského prasete. Vzhledem k tomu, že prasata žijí venku, kde jsou krmena žaludy a kaštany, tak maso vyvíjí velmi jedinečnou chuť, slabě připomínající zvěřinu.
Černý kalabrijský vepř (Nero Calabria) je starobylé plemeno prasat, která ve skutečnosti mají zcela černou kůži. Jejich původ je bohužel neznámý, protože rolníci nám v minulých stoletích neuchovali žádné písemné záznamy. Nicméně předpokládá se, že tato prasátka pocházejí z Římské říše, odkud se následně rozšířila do Španělska a jižní Itálie.
Povědomí o černém kalabrijském praseti se pomalu začalo zvyšovat v průběhu 80. let. Za účelem další popularizace a zachování plemene bylo založeno konsorcium, které má nyní asi 14 pěstitelů.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Žlutoploutvé filety z tuňáka v olivovém oleji
269,00 Kč
|
Provolone - vyzrálý
189,00 Kč
|
Lanýžový sýr - Pecorino al tartufo
439,00 Kč
|