Detaily
Syrová šunková specialita z jižního Tyrolska s charakteristickou ořechovou příchutí a s temně červeno-bílým mramorováním. Maso je pevné, ale není tvrdé a má jemnou chuť. Špek je nejlepší jíst samotný, může být ale také použit k ochucení mnoha pokrmů. Tato šunka se připravuje v Kaltenbrunnhofu: rodina Trocker nakupuje libové vepřové maso od místních řezníků, poté ho ručně zpracuje dle tradiční receptury, a to se solí a kořením.
V soli naložené maso zraje po dobu několika týdnů a každý 3. den se obrací. Hodně chuti šunka získá během 96 hodin uzení v udírně. Uzení nezaručuje pouze trvanlivost, ale také šunce přidává zajímavé chutě. Když je ukončena tato fáze, následuje ta nejdelší sekce: po dobu 5-7 měsíců šunky visí v sušicí komoře, kde zrají. V noci je do komory otevřeným oknem vpouštěn čerstvý horský vzduch.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Tuňák v olivovém oleji 3 plechovky
159,00 Kč
|
Giusti Riserva - balsamico 50 let
9 600,00 Kč
|
Nero d'Avola DOC - vítěz červeného vína
269,00 Kč
|