Detaily
To je to, co dělá Fregolu tak zvláštní
Fregola je typická sardinská specialita. Na ostrově se tomuto druhu těstovin říká také frègula. Těsto na těstoviny se tradičně vyrábí z krupice z tvrdé pšenice a vody. Z toho se vytvarují podlouhlé těstové hady a ty se pak dlaněmi převalí po dně ploché kamenné mísy. V určitém okamžiku se vytvoří malé kuličky velikosti zrnka pepře. Ty se suší a opékají v troubě.
Fregola Sarda ve vaší kuchyni
Fregola se vaří jako těstoviny ve vroucí osolené vodě. Absorbují tekutinu a zvětšují svůj objem. Můžete je použít do salátů a dušených pokrmů, podávat jako přílohu jako kuskus nebo dávat na talíř s omáčkou. Na Sardinii se tradičně podávají v guláši se škeblemi, rajčaty a rybím vývarem: Fregula di arselle je název tohoto vrcholku sardinské kuchyně z mořských plodů.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Celá artyčoková srdíčka - v bylinkovém oleji
189,00 Kč
|
Výhodné balení Negroamaro IGP - červené víno - 12 x 0,75 lBěžná cena: 3 280,00 Kč Special Price 2 060,00 Kč |
Aceto Balsamico di Modena IGP
409,00 Kč
|