Detaily
Ricotta fresca se umístila na druhém místě na mezinárodním veletrhu BioCaseus. V 19 kategoriích byly ty nejlepší organické sýry vybrány ze vzorků celkem 174 sýrů. Porota složena ze sedmi členů posuzovala sýr na základě vůně, chuti, struktury, vzhledu a barvy. Celkem bylo uděleno ocenění čtyřem sýrům z apulské ekologické farmy Querceta.
Na ekofarmě Gianluca a Amalia žije 120 krav, z jejichž mléka se ručně připravují tradiční mozzarella, burrata, scamorza i jiné sýry. Ricotta, krémový sýr vyrobený ze syrovátky, je přirozeně součástí jejich sortimentu.
Querceta čerstvé produkty jsou vyráběné v úterý v Puglii, odtud se vydávájí na cestu k nám, kam dorazí následující pondělí. Produkty proto zasíláme od pondělí do čtvrtka. Kromě toho může být sýr skladován pouze na krátkou dobu, a to kvůli jeho výrobě bez použití konzervačních látek (maximálně 14 dní), proto si jej vychutnejte čerstvý.
Ocenění:
BioCaseus na Biofachu 2017: 2. místo za nejlepší sýr ricotta
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Stracchino - smetanový sýr
189,00 Kč
|
Pecorino tavený smetanový sýr
219,00 Kč
|
Krémový sýr s lanýži a pepřem
219,00 Kč
|