Detaily
Minimálně 6 měsíců vyzrálý, než se dostal k vám na stůl.
Dokonce i legionáři starověkého Říma byli schopni využívat tento lahodný sýr z ovčího mléka. Bylo prokázáno, že si získal velkou oblibu i u římských vojáků. Doufejme, že po konzumaci sýru dostatečně pili, jelikož obsahuje vysoké množství soli. Samozřejmě výborně chutná na chlebu a ještě lépe samotný, zkrátka jen tak, anebo strouhaný na těstoviny.
Pecorino vlastně v překladu znamená ovčí sýr, mnoho oblastí Itálie si v průběhu staletí vyvinulo vlastní verzi pecorina. Takže máme například Pecorino Susardu Sardinie, to je sýr naložen v oleji, Pecorino z Kalábrie a mnoho dalších úchvatných specialit.
Stejně jako u mnoha italských sýrových specialit je také pecorino nabízené v různých stupních zralosti: zcela čerstvé se jmenuje Novello, stále má silnou mléčnou chuť. Zralá forma stagionato chutná pikantně a slaně. Ale sami vyzkoušejte, jaká verze vám chutná nejvíce.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Scamorza z kravského mléka - Bio
159,00 Kč
|
Parmezán zrající 72 měsíců
679,00 Kč
|
Panforte - ovocný chléb k sýru
219,00 Kč
|