Buongiorno!

Caciocavallo tvrdý sýr BIO - vyzrálý 12 měsíců

Availability: Skladem

269,00 Kč
NEBO

Rychlý přehled

Caciocavallo sýr chutná silně a pikantně, dozrává 12 měsíců na ekologické farmě Querceta. Sýrová pochoutka svou vůni nejlépe rozvíjí jako dokonalý sýr, ale je také vhodná pro strouhání a gratinování.

Caciocavallo tvrdý sýr BIO - vyzrálý 12 měsíců

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Detaily

Sýry vybrány z celkem 174 druhů. Porota složená ze sedmi členů sýry posuzovala na základě vůně, chuti, struktury, vzhledu a barvy. Oceněny byly čtyři sýry z apulské ekologické farmy Querceta.

Uzený sýr ve tvaru hrušky se stále vyrábí ručně, a to pomocí metody „filata“. Malé kolečko sýra, zavěšené na provázcích, se nechá zrát po dobu 12 měsíců, aby se plně rozvinulo jeho aroma.

Na ekofarmě Gianluca a Amalia žije 120 krav, z jejichž mléka se ručně připravují tradiční mozzarella, burrata, scamorza i jiné sýry. Sražené mléko se pasterizuje při teplotě až 80 °C a následuje hnětení, čímž se vytvoří typická vláknitá konzistence těchto sýrů.

Ocenění:

BioCaseus Biofach 2017: 1. místo zrající vařený sýr / hnětací sýr

Eco-Control: IT BIO 006

Možná Vás zaujmou i následující produkty

Italský tvrdý ovčí sýr Pecorino

Italský tvrdý ovčí sýr Pecorino

239,00 Kč
Italský sýrový talíř – degustační set

Italský sýrový talíř – degustační set

Běžná cena: 1 140,00 Kč

Special Price 1 099,00 Kč

Pecorino Sardo DOP - vyzrálý po dobu 5 měsíců

Pecorino Sardo DOP - vyzrálý po dobu 5 měsíců

239,00 Kč
 

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').