Detaily
Sněhobílá slanina s jemným růžovým leskem může být považována za originální pouze v momentě, kdy je označena stuhou konsorcia. Tuto delikatesu si nakrájíme na tenké plátky, téměř průsvitné, nebo využijeme jako pěnu s křupavou bruschettou. V případě, že je Lardo di Colonnata máslová, jemná a sametově taje na jazyku, je zárukou sedmého, gurmánského nebe.
V oblasti Carrara, v severním Toskánsku, světoznámý bílý mramor způsobil zlom. Tady, v alpských lomech, bylo tradicí ukládání tuku ve velké pánvi. Předtím se používal jako potrava pro tvrdě pracují muže v lomu: klasické chudé jídlo pro hospodáře. Kdežto dnes je slanina z Colonnata synonymem pro delikatesu.
Slanina se natře mořskou solí, pikantními horskými bylinkami z Apuánských Alp a vybraným kořením. Poté zraje nejméně šest měsíců ve velkém bílém mramorovém umyvadle, kterému se říká "Conca". Unikátní klima, chladný mramor, sůl a tajný mix koření, přesně to stojí v pozadí výtečné chuti. Lardaioli Malfalda čerpají nasycené tuky ze slaniny a udržují je v čistě přírodním stavu. Lardo di Colonnata je takto zachována po mnoho let.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Salsiccia - výhodné balení 12 kusůBěžná cena: 569,00 Kč Special Price 549,00 Kč |
Parmská šunka DOP - plátky
239,00 Kč
|
Kančí ragú na těstoviny
269,00 Kč
|