Detaily
Syrová šunková specialita z jižního Tyrolska s charakteristickou ořechovou příchutí a s temně červeno-bílým mramorováním. Maso je pevné, ale není tvrdé, a má jemnou chuť. Špek je nejlepší jíst samotný, ale může být také použit k ochucení mnoha pokrmů. Tato šunka se připravuje v Kaltenbrunnhofu: rodina Trocker nakupuje libové vepřové maso od místních řezníků, poté ho ručně zpracovává dle tradiční receptury se solí, kořením a vychutnávání si výsledné božské chuti už je váš úkol.
V soli naložené maso zraje po dobu několika týdnů a obrací se každý 3. den. Velké množství chuti získá šunka již během 96 hodin svého uzení v udírně. Uzení nezaručuje pouze její trvanlivost, ale také do šunky přidává zajímavé chutě. Když je ukončena tato fáze, následuje nejdelší sekce: po dobu 5-7 měsíců šunky visí v sušicí komoře, kde tyto ušlechtilé speciality s charakteristickou ořechovou příchutí zrají. V noci je do komory otevřeným oknem vpuštěn čerstvý horský vzduch.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Parmská šunka DOP - intenzivní
1 650,00 Kč
|
Prosciutto špek - 4 kg šunky
2 170,00 Kč
|
Toskánská šunka
1 099,00 Kč
|