Detaily
Rubata rodiny Genovesio se pečou s "Lievito Madre", z mírného kváskového těsta z pšeničné mouky. Těsto se s olivovým olejem hněte tak dlouho, až získá pevnou strukturu. Olivový olej činí chuť těsta elegantnější a příjemnější, než když se v archetypálních dobách peklo se sádlem. Hlavní rozdíl mezi dlouhými a krátkými tyčinky Rubata pak spočívá v přípravě. Pro Grissini těsto se natahuje ručně, a pro Rubata je těsto válcované na sebe tak, že dosáhne uzlovitého, spletitého tvaru.
Rubata jsou také mnohem starší než klasické tyčinky. Byly vynalezeny v roce 1679 v Turíně pro mladou Duke Vittorio Amedeo II, z důvodu její nechuťti k měkké strouhance. Křupavé Rubata se velice rychle staly populárními, že dokonce i Napoleon Bonaparte z Paříže osobně posílal kurýra do Piemontu.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Grissini s čokoládovou polevou
109,00 Kč
|
Ručně vyráběné klasické Grissini
79,00 Kč
|
Sardelová pasta
79,00 Kč
|