Detaily
Poznámka k čerstvosti: Rychle spotřebujte! Pro tuto mozzarellu platí: Krátká doba použitelnosti je znakem kvality. Je to známka toho, že mozzarella se stále vyrábí velmi tradičním způsobem. Mozzarellu lze tedy uchovávat pouze 14 dní. Trvá více než týden, než ho dostanete z Ageroly k vašim dveřím, takže když je sýr doručen až k vašim dveřím, zbývá do data prodeje pouze 5 nebo 3 dny. Tak to rovnou použijte nebo zmrazte!
Výroba: Tajemství Fior di Latte d'Agerola spočívá v mléce. Mléko je každý den čerstvé, což znamená, že je zpracováno do 24 hodin od nadojení. Pochází z okruhu 150 kilometrů kolem vesnice Agerola. Ze stáje jde rovnou do sýrárny. V této sýrarně je to stále velmi tradiční, se spoustou ruční a velmi pomalé práce. Sýřenina se 14 hodin nechá okyselit, než začne proces filata. Vzniklé tvarohové těsto, které se znovu a znovu protahuje, díky tomu vzniká typická vláknitá struktura.
Použití: této Mozzarelly je mnohem sušší a pevnější než v supermarketu, jedině tak při pečení neprosákne krustou pizzy. Během 90 sekund v peci zůstává na pizzy elastická a tahá za nitky. Tyto důmyslné vlastnosti zajišťují, že slavné neapolské pizzerie, jako je Pizzeria da Michele, přísahají na Fior di Latte z Ageroly. Tam se lesklé sýrové kuličky tradičně krájí na proužky, než se položí na pizzu.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Parmezán v dárkové krabičce, 1kg zrající po dobu 36 měsíců
1 370,00 Kč
|
Lanýžový sýr - Pecorino al tartufo
439,00 Kč
|
Stracchino - smetanový sýr
189,00 Kč
|