Detaily
V roce 1937 vytvořil Stazione Sperimentale di Risicoltura ve Vericelli tuto speciální rýži křížením odrůd Vialone a Nano, dokáže absorbovat všechna koření a je také připravitelná. Rýže se pěstuje na jaře, v oblasti Verony, na polích zalitých pramenitou vodou. Od konce září se rýže sklízí, suší a loupá. To se děje ve starém rýžovém mlýně rodiny Ferronů zvaném „Pila Vecia“. Dnes zde již existují i moderní zařízení, ale část rýže v Pila Vecia je stále loupaná, zbavována stříbrné membrány a leštěná. V roce 1996 byl Vialone Nano od Riseria Ferron první rýží v Evropě, která získala vytouženou pečeť IGP.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Směs rizoto z hříbků
139,00 Kč
|
Carnaroli - rýže rizoto, 500 g
159,00 Kč
|
Rýže na risotto Carnaroli
269,00 Kč
|