Detaily
Pasta di Gragnano
Město Gragnano se nachází hned za Vesuvem, v provincii Neapolu. V přední části Gragnana se otevírá pobřeží Amalfi a za vesnicí leží Lattari Mountains. Zlatavé slunce vytváří bohatá pole pšenice. Zdroje regionu nabízejí tu nejčistší pramenitou vodu. Pšenice bohatá na lepek a mimořádná voda, to jsou dva faktory, které pomáhají tvořit těstoviny v Gragnanu již více než 500 let.
Filozofie čistých těstovin
Gentile špagety jsou vyráběny v továrně rodiny Zampino. Od roku 1876 jsou výrobci těstovin Zampinos Maccaronari. Dříve byly špagety zavěšeny ve vzduchu na ulici, dnes je Zampinos suší ve speciálně konstruované komoře: při nízkých teplotách a velmi, velmi pomalu.
Tradiční bronzové lisy "Al bronzo"
Pokud má být povrch těstovin krásně porézní a drsný, musí být těstové těsto vylisováno pomocí bronzové formy. Bez bronzu se na Gentile nic neděje. Špagety z tradičních bronzových lisů proto mají nádherně hustou strukturu, vždy uspějí jako "al dente" a sugo drží velmi dobře.
Oceněné prémiové těstoviny
Není divu, že se jim uděluje tolik kvality. Pasta Gentile získala ocenění od několika evropských gurmánských časopisů, včetně DER FEINSCHMECKER a italského Gambero Rosso. Podávejte těstoviny Ferrari s rajčatovou omáčkou San Marzano. Přesně tak si totiž lidé v okolí Gragnana užívají bílého, vynikajícího zlata.
Ocenění
Gambero Rosso 2013: Nejlepší výrobce těstovin
Test gastronomických těstovin 2014: 2. místo
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Těstoviny penne - Gragnano Pasta IGP
139,00 Kč
|
Výhodné balení Gragnano Pasta IGP - 4 druhyBěžná cena: 549,00 Kč Special Price 489,00 Kč |
Vroubkované těstoviny Mafalde - Pasta Gragnano IGP
139,00 Kč
|