Detaily
Sýry vybrány z celkem 174 druhů. Porota složená ze sedmi členů sýry posuzovala na základě vůně, chuti, struktury, vzhledu a barvy. Oceněny byly čtyři sýry z apulské ekologické farmy Querceta.
Uzený sýr ve tvaru hrušky se stále vyrábí ručně, a to pomocí metody „filata“. Malé kolečko sýra, zavěšené na provázcích, se nechá zrát po dobu 12 měsíců, aby se plně rozvinulo jeho aroma.
Na ekofarmě Gianluca a Amalia žije 120 krav, z jejichž mléka se ručně připravují tradiční mozzarella, burrata, scamorza i jiné sýry. Sražené mléko se pasterizuje při teplotě až 80 °C a následuje hnětení, čímž se vytvoří typická vláknitá konzistence těchto sýrů.
Ocenění:
BioCaseus Biofach 2017: 1. místo zrající vařený sýr / hnětací sýr
Eco-Control: IT BIO 006
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Čerstvé pesto Genovese - velké
349,00 Kč
|
Fenyklový salám Finocchiona IGP
409,00 Kč
|
Balsamico Il Denso - vítěz testu
599,00 Kč
|