Detaily
Deset let zrající - Noble elixir
Balsamico - tradice rodiny Guisti je více než 400 let stará: ještě dnes se šťáva z bílých hroznů Trebbiano vaří až 48 hodin, poté se nalije do dřevěných sudů. Zde se hrozny přeměňují na vína, a pak na ocet. Každý dřevěný sud má nahoře otvor, kterým může balzamikový ocet volně dýchat a odpařovat se.
Výroba balzamikového octa:
Balzamikový ocet v rodinném podniku Giusti každoročně prochází novým sudem, kdy je každý z těchto dřevěných a malých sudů vyroben z jiného druhu dřeva. Některé z barikových sudů jsou dokonce staré sto let. Různé vůně dřeva dodávají balzamikovému octu v průběhu času nesrovnatelnou chuť. Po deseti letech je balzamikový ocet úžasně hustý, intenzivně aromatický a nádherně, přirozeně sladký.
Nejlepší vítěz testu: Il Denso
Toto balsamico bylo pojmenováno podle svého vynálezce Riccarda Guistiho. Časopis GOURMET ho označil za poslední velké balsamico, zkušebního vítěze testu a dal mu úctyhodnou přezdívku „Il Denso“ (= Hustá). Porota hodnotí tento ušlechtilý elixír jako „husté balsamico s ovocnými vůněmi (jahody, meruňky) a velmi jemnou, vyváženou chutí, která se drží dlouho na patře.“
Úžasný gurmánský dárek!
Balsamico Riccardo Giusti (Il Denso) je vždy perfektní dárek pro všechny a nenapadá nás příležitost, kdy nepotěší. Pod objednávkou 80098 získal drahocenný dar - box pro jedinečné speciality Modena. Noble je 25 let zrající balsamico z Modeny Extra Vecchio.
Ocenění:
Časopis GOURMET 2009: Vítěz velkého balsamico testu
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Caciocavallo tvrdý sýr BIO - vyzrálý 12 měsíců
269,00 Kč
|
Čerstvé pesto Genovese
189,00 Kč
|
Čerstvé pesto Genovese - velké
349,00 Kč
|