Detaily
Každý týden dostáváme čerstvé dodávky šťavnaté Bistecche alla Fiorentina přímo od vyznamenané Macelleria Falorni, která se nachází v srdci Toskánska. Bistecca alla Fiorentina s hmotností přibližně 1,0 - 1,2 kg (600 až 700 gramů čistého masa pro 2–3 osoby) je skutečnou atrakcí pro každý grilovací večer.
Bistecca alla Fiorentina je také známá jako T-Bone steak. Vyráží se ze střední části hřbetu, skládá se z filé a z části hovězí pečeně, které jsou odděleny rovnoměrnou kostí ve tvaru písmene T. Tenká vrstva tuku a kost dávají masu jedinečnou šťavnatost a aroma.
Falorniho Bistecca alla Fiorentina se získává z plemen Charolais, Limousin a křížením mezi nimi.
Limousin skot - jsou známí svou vynikající kvalitou masa a výjimečnou jemností. Kromě toho má toto plemeno skotu vyvážený poměr tuku a masa a jemné mramorování.
Bílý, silný Charolais skot je známý po celém světě pro svou vynikající kvalitu masa. Maso je obzvláště chudé a má málo intramuskulárního ukládání tuku. Dobytek Charolais se hodně pohybuje, a proto mají jemné mramorování, které dává masu neporovnatelnou něhu.
Recept na přípravu toskánské pochoutky najdete zde:
Kromě tohoto jemného masa potřebujete olivový olej, čerstvě mletý pepř, sůl a 1-2 citrony. Maso se tradičně připravuje na dřevěném uhlí.
Vezměte prosím na vědomí, že kost tvoří asi 25 % kusu masa. Kvalitu produktu poznáte z druhově pěstovaného skotu.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Tagliata di Manzo - filet steak z Itálie
819,00 Kč
|
Nduja pikantní hamburger - 2 kusy
139,00 Kč
|
Salsiccia - výhodné balení 12 kusůBěžná cena: 569,00 Kč Special Price 549,00 Kč |