Detaily
Poznámka k čerstvosti: Rychle spotřebujte! Pro tuto mozzarellu platí: Krátká doba použitelnosti je znakem kvality. Je to známka toho, že mozzarella se stále vyrábí velmi tradičním způsobem. Mozzarellu lze tedy uchovávat pouze 14 dní.Trvá více než týden, než mozzarellu dostanete z Ageroly k vašim dveřím. V momentě, kdy balíček s mozzarellou dostanete, může vám zbývat 3-5 dní trvanlivosti, proto ji doporučujeme zkonzumovat co nejdříve anebo zamrazit.
Výroba: Tajemství Fior di Latte d'Agerola spočívá v mléce. Mléko je každý den čerstvé, což znamená, že je zpracováno do 24 hodin od nadojení. Pochází z okruhu 150 kilometrů kolem vesnice Agerola. Ze stáje jde rovnou do sýrárny. V této sýrarně je to stále velmi tradiční, se spoustou ruční a velmi pomalé práce. Sýřenina se 14 hodin nechá okyselit, než začne proces filata. Vzniklé tvarohové těsto, které se znovu a znovu protahuje, díky tomu vzniká typická vláknitá struktura.
Použití této mozzarelly je mnohem sušší a pevnější než v supermarketu, jedině tak při pečení neprosákne krustou pizzy. Během 90 sekund v peci zůstává na pizzy elastická a tahá za nitky. Tyto důmyslné vlastnosti zajišťují, že slavné neapolské pizzerie, jako je Pizzeria da Michele, přísahají na Fior di Latte z Ageroly. Tam se lesklé sýrové kuličky tradičně krájí na proužky, než se položí na pizze.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Mozzarella fior di latte Bio - mozzarella na pizzu, bio
189,00 Kč
|
Mozzarella fior di latte Bio - strouhaná
159,00 Kč
|
Mozzarella z buvolího mléka 2x
219,00 Kč
|