Detaily
Taleggio se často podává s červeným kořením, fíky, křupavým chlebem a lanýžovým medem. Na talíři se smíšeným sýrem se jedná o lahodný závěr jakéhokoli italského menu.
Jméno pochází z taleggio Valley "taleggio". Spekuluje se, že byl nejstarší ze všech měkkých sýrů. Pochází z Lombardie a je prokazatelně prodáván od 13. století. Dnes je taleggio podle známky DOP chráněn proti napodobování.
Taleggio mění svůj vzhled s rostoucí zralostí. Přirozená tvorba plísní se liší od původně růžové formy přes odstíny šedé, až po šalvějově zelenou. Ušlechtilá plíseň je jedlá, stejně tak je tomu i u jiných druhů sýrů.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Italský tvrdý ovčí sýr Pecorino
239,00 Kč
|
Parmezánový nůž s dřevěnou rukojetí
159,00 Kč
|
Parmezán zrající 72 měsíců
679,00 Kč
|