Detaily
Na rozdíl od běžné mozzarelly vyrobené z kravského mléka je Mozzarella di Bufala vyrobena ze syrového mléka vodního buvola. Vodní buvoli nejsou při produkci mléka zdaleka tak produktivní jako plemena dojnic, ale jejich mléko je oceňováno především kvůli dvojnásobně vysokému obsahu tuku (8%). Díky tomuto zvýšenému obsahu tuku má mozzarella vyrobená z buvolího mléka intenzivnější chuť než varianta kravského mléka.
Čerstvý sýr se polije teplou vodou, potom se dlouho hněte, což mu dodá jeho tradiční vláknitou konzistenci.
Buvolí mozzarella má jemnější a měkčí konzistenci než ta z kravského mléka. Použijte ji jako oblohu na pizzu, oživte s ní předkrmy nebo si pochutnejte na čisté mozzarelle s ovocným bílým vínem, rozhodně nebudete litovat.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Mozzarella fior di latte Bio - strouhaná
159,00 Kč
|
Scamorza z kravského mléka - Bio
159,00 Kč
|
Caputo přírodní kvasnice na pizzu 1kg
329,00 Kč
|