Detaily
Při výrobě se používají jak tukové, tak libové kousky vepřového masa. Dlouhé zavěšení uzenin v chladných sklepech výrobce Falorni je příčinou jejich jemné chuti. Maso uzenin je drobivé, s růžovou barvou, pozoruhodný je vysoký obsah tuku. Kromě pepře a soli se salám ochucuje i divokými semeny fenyklu z polí Chianti.
Fenyklový salám je poněkud měkký a má neobvyklý rys - vrstvu jemné plísně na kůži, která je součástí tradičního receptu, nejedná se o závadu. Účinky fenyklu na trávení byly oceněny již ve středověku. Během produkční fáze byla do klobásy přidána sklenka dobrého vína z kopců kolem Greve in Chianti, což dává fenyklovému salámu zvláštní aroma.
Ocenění:
Guida dei Salumi d'Italia 2023: 5 jehel (nejvyšší italská excelence)
l'Espresso 2013: nejlepší Finocchiona Itálie
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Lanýžový salám s pravými lanýži
569,00 Kč
|
Salám z horské vepřové šunky
409,00 Kč
|
Toskánský salám z divokého prasete
439,00 Kč
|