Detaily
Culatello je filé ze šunky. Maso je zvláště jemné v blízkosti kosti. Podle staré tradice je toto maso vysoké kvality zpracováváno společně s pancettou (slaninou) na Strolghino. Aby bylo možné završit dokonalou vůni Strolghina, používá rodina Marsili pro koření sůl, pepř a tajnou toskánskou kořenitou kompozici, která se čerstvě mele pro každou šarži Strolghina, takže v salámech lze nalézt plnou vůni koření.
Jedná se o tenký salám, který má krátkou dobou zrání, asi 20 dní, a je pojmenováný po nářečním slovu nebo jasnovidci, protože slovo strolghino můžete použít k předpovědi kvality šunky. Díky poměrně krátké době zrání mají salámy jemnou konzistenci.
Na místě rodinného podniku Marsili jsme se během naší návštěvy mohli přesvědčit, že se stále spoléhají na kvalitní manuální práci. Mistr řezník Andrea Marsili nám trpělivě vysvětlil každý krok, od krájení masa až do zrání v místnosti. Při následném ochutnávání různých salámových specialit bylo okamžitě jasné, že my, gurmáni, nemůžeme na tohoto prince salámů dát dopustit.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Vepřový salám z Cinta Senese prasete
739,00 Kč
|
Salám z horské vepřové šunky
409,00 Kč
|
Buvolí salám z toskánského býka
459,00 Kč
|