Detaily
Salsiccia je nedílnou součástí každé italské grilovací party, grigliaty. Jemné pečené aroma se mísí s intenzivně kořenitou chutí čerstvých uzenin. Cucina Italiana má také mnoho speciálních receptů, které používají pro ochucení salsiccii. Za tímto účelem je syrové maso vylisováno z přírodního obalu, rukama "roztrháno" a poté smaženo. Díky výraznému koření je salsiccia ideálním partnerem vyhrazených příloh, jakými jsou brambory, rýže, lehce kořeněný chléb nebo třeba těstoviny.
Recept na salsicciu se v různých italských regionech liší, stejně tak i výsledný tvar. Abruzzo obsahuje játra a někdy i med, zatímco typická salsiccia je vyrobená z masa divokých prasat. Kromě nabízené klasické verze se salsiccia rafinuje také červeným vínem.
V Itálii se syrová klobása používá jako chutná příloha do těstovinových omáček. Také se často díky svému aromatickému koření přidává do rizota. V létě je salsiccia velmi oblíbenou klobásou na gril.
Salsiccia je v Itálii populární, takže nikoho nepřekvapí, že se mnoho regionů pyšní tím, že právě v nich byla vynalezena. Specialita klobásy, která je velmi podobná salsiccii, je již pod názvem Lucanica uvedena v dílech četných starověkých spisovatelů, jakými jsou Cicero a Martial. Podle toho se klobása nazývá též Lucanica, po kmeni Lucan.
Tyto salsiccie jsou čerstvě zabalené. V obalu je určitý obsah vlhkosti, což je zcela normální, po otevření je můžete opláchnout.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Salsiccia s Chianti - 4 kusy
189,00 Kč
|
Chianina hovězí salám
629,00 Kč
|
Bresaola z Chianiny - v kuse
1 099,00 Kč
|