Detaily
Parmigiano - zrnitý král sýrů
Slámově žlutá barva, jemné zrno i vůně a kořenitá chuť - tento parmigiano reggiano má opravdu výjimečnou chuť a kvalitu, kterou je těžké porazit. Se svou extra dlouhou dobou zralosti, 3 roky (36 měsíců), je skutečnou vzácností, protože po 12–24 měsících je obvykle pro většinu bochníků v konečném regálu zrání.
Parmezán - lahodný sýrový bochník
V roce 1953 převzali Maria a Sergio Gennari malou mlékárnu v Chollecchiu, malém městě v kopcích, kolem Parmy. V té době vyráběli 3 sýry denně. Dnes, v "Magazzini", svatých sálech Gennaris, jsou lahodné sýrové bochníky nahromaděny až ke stropu. Každý jednotlivý parmezán je ručně vyráběn, podle nás skvělá ukázka uměleckého díla.
Slow Food: Parmigiano Reggiano
Gennaris, jako výrobci sýrů, vzdávají hold přírodě, zvířatům a rodinným tradicím. Po mnoho let podporují filozofii hnutí slow food. Takto aromatické, plnotučné mléko pochází z jejich vlastních krav. 1000 kusů rodinného skotu Frissone, Bruna a Reggiana Rossa se krmí čerstvým senem na svěžích loukách v údolí Po.
Parmezán - originál označen pečetí
Skutečný parmigiano reggiano, známý pro svou jedinečnou chuť a aroma, je právem považován za krále sýrů. V oblasti jižně od řeky Pádu a západně obsazené provincie Parma, Modena a Reggio Emilia, stejně jako částí provincie Bologna a Mantově řeky Reno, se produkuje parmigiano reggiano.
Od roku 1955 má na sobě italské oficiální označení původu (DOC, Denominazione di Origine controllata), které mohou nést pouze sýry, které splňují určité standardy kvality a jsou připraveny dobře definovaným způsobem. V roce 1996 producenti parmigiano reggiano DOC obdrželi za svůj sýr oficiální označení původu Evropské unie DOP (Denominazione di Origine Protetta).
To znamená, že parmigiano reggiano je první italský sýr, jehož kvalita je zaručena v celé Evropě. To se provádí pomocí označení kvality, které je pečené na stranu velkých bochníků, anebo vyražené na balených kusech, čímž sýr chrání proti podvodům a nezákonnému napodobování.
Poznámka:
Pokud je sýr vakuově uzavřen, je nejlepší jej skladovat v lednici, v přihrádce na zeleninu. Po otevření sýr zabalte do pergamenového (sendvičového) papíru nebo kuchyňské utěrky a uložte jej do lednice.
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Parmazánový krém
149,00 Kč
|
Parmezán v dárkové krabičce, 1kg zrající po dobu 36 měsíců
1 370,00 Kč
|
Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců
489,00 Kč
|