Detaily
Pravý král sýrů - parmazán z červené krávy
Původ: Tento příběh začíná u barbarů. V 6. století se usadili v severní Itálii. V zavazadlech měli červené krávy, kterým se dnes říká Razza Reggiano nebo Vacche rosse. Když Benediktini před 800 lety vynalezli Parmigiano Reggiano, ingredience byly: mléko z červené krávy, sůl a syřidlo.
Vacche rosse: Mléko z Vacche rosse chutná mimořádně aromaticky. Mohou za to bylinky na pastvinách Pádské nížiny a speciální kaseinová struktura. Protože však tento skot produkuje méně mléka než ostatní, nebyl ve 20. století téměř chován. Původní chuť parmazánu zmizela.
Renesance: Krátce před přelomem tisíciletí vedli nadšenci kampaň za to, aby se znovu vyráběly čisté sýry z červeného mléka skotu. Bylo založeno samostatné konsorcium a od té doby počet zvířat v regionu kolem Parmy roste.
Konsorcium: Sýrárna Paola Gennariho je také jednou z mála, která znovu objevila červené kravské mléko. Její sýr získal pečeť DOP od Consorzio Vacche Rosse. Paolo ho vyrábí dnes stejně jako před osmi stoletími: se stejnými přísadami a stejným řemeslným uměním. Pravidla také stanovují minimálně 24 měsíců zrání. Stojí za to ho vyzkoušet!
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Parmezán zrající po dobu 13,5 měsíců
349,00 Kč
|
Parmezánový nůž s dřevěnou rukojetí
159,00 Kč
|
Parmezán v dárkové krabičce, 1kg - vyzrálý 72 měsíců
1 650,00 Kč
|