Buongiorno!

Parmezán v dárkové krabičce, 1kg - vyzrálý 72 měsíců

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Availability: Skladem

1 650,00 Kč
NEBO

Rychlý přehled

Pravý sýr Parmigiano Reggiano je díky své jedinečné chuti a intenzivnímu aroma právem označován za krále sýrů. Doba zrání činí 72 měsíců.

Parmezán v dárkové krabičce, 1kg - vyzrálý 72 měsíců

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Více pohledů

  • Parmezán v dárkové krabičce, 1kg - vyzrálý 72 měsíců

Detaily

Parmigiano Reggiano Caseificio Gennarii pochází z idylické pastviny údolí Pádu, nad Parmou. S jeho zránim 72 měsíců je opravdovou raritou. Parmigiano Reggiano prodávají v obchodech obvykle ve věku pouhých 12 až 24 měsíců. Ještě starší sýry jsou velmi vzácné.

Farma Gennari se nachází v idylické pastvině údolí Pádu. Rodina Gennari produkuje Parmigiano Reggiano dle tradičních kritérií. Pastviny a louky jsou bez chemických hnojiv a pesticidů. Krávy nejsou krmeny ani ošetřovány umělými vitamíny, antibiotiky, hormony nebo geneticky modifikovanými přísadami. Tady je zásadou přírodní zdraví dojnic. Zkušenosti mají již v mnoha desetiletích v zemědělství, z výroby potravin a chov vlastních dojnic. Tak může vzniknout Parmigiano Reggiano mimořádné chuti a sotva převyšující kvalitu.

Zrnitý král sýrů
Skutečný Parmigiano Reggiano je známý pro svou jedinečnou chuť a aroma, právem považován za krále sýrů. V oblasti jižně od řeky Pádu a západně obsazené provincie Parma, Modena a Reggio Emilia, stejně jako částí provincie Bologna a Mantově řeky Reno se produkuje Parmigiano Reggiano.

Od roku 1955, má na sobě italské oficiální označení původu (DOC, Denominazione di Origine controllata), které mohou nést pouze sýry, které splňují určité standardy kvality a jsou připraveny dobře definovaným způsobem. V roce 1996, producenti Parmigiano Reggiano DOC obdržel za svůj sýr, oficiální označení původu Evropské unie DOP (Denominazione di Origine Protetta).

To znamená, že Parmigiano Reggiano je první italský sýr, jehož kvalita je zaručena v celé Evropě. To se provádí pomocí označení kvality, který je pečený na straně velkých bochníků nebo vyražena na balených kusech, čímž chrání proti podvodům a nezákonnému napodobování.

Speciální konzistence Parmigiano Reggiano DOC a DOP, který může být rozpoznán dle jeho bledě žluté barvě a jemné zrnitosti, jemné vůní a pikantní chutí, co není tajné, ani výsledkem náhody. Na rozdíl od všeobecného mechanizačního trendu v moderní výrobě potravin, každé kolo sýra projde přes ruce všech, kteří jsou osobně zodpovědný za produkci Parmigiano Reggiano: zemědělci, sedláci, dojníci a sýřaři.


Víme, že Parmigiano Reggiano strouhané nebo tence krájené je oblíbené na těstoviny. Také velmi dobře zapadá se salátem a zeleninou. Rozdrtí se na malé kousky, čistý nebo pokapaný s několika kapkami jemného octa balsamico a tak se Parmigiano Reggiano stane i doprovodem k výbornému červenému vínu.

Poznámka:

Pokud je sýr vakuově uzavřen, je nejlepší skladovat jej v přihrádce na zeleninu v lednici. Po otevření sýr volně zabalte do pergamenového (sendvičového) papíru nebo kuchyňské utěrky a uložte jej do lednice.

Možná Vás zaujmou i následující produkty

Parmezánový nůž s dřevěnou rukojetí

Parmezánový nůž s dřevěnou rukojetí

159,00 Kč
Parmezán zrající 72 měsíců

Parmezán zrající 72 měsíců

679,00 Kč
Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců

Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců

489,00 Kč
 

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').