Detaily
Chuťová exploze: Parmezán, který zraje 6 let
Naprostá rarita: Tento Parmigiano Reggiano se vyrábí na idylických loukách v údolí Pádu nedaleko Parmy. S dobou zrání 72 měsíců je skutečnou vzácností. Normálně Parmigiano Reggiano zraje pouze 12 až 24 měsíců. Starší sýry jsou k nalezení extrémně vzácné, protože jen málo výrobců nechává svůj sýr zrát v halách dlouhých šest let.
Hra vůní: Ve vůni tento parmezán okouzlí lehkými tóny hub a sušeného ovoce. Na patře se 72měsíční Parmigiano stává silnějším a komplexnějším. Chuť je velmi intenzivní, s výraznou kořenitostí, sladkými tóny, jemným umami a dlouhým závěrem.
Pochutnejte si: pomalu ochutnejte Parmigiano Reggiano zrající 72 měsíců! Dejte svým chuťovým buňkám čas objevit všechny chutě a vychutnejte si jemnou, zrnitou, téměř křupavou texturu! Rozlámaný na malé kousky tento sýr nejlépe rozvíjí svou fascinaci. Podávejte čistý nebo pokapaný pár kapkami jemného balzamikového octa. V Itálii se sklenka portského vína často podává s tak fantastickým Parmigiano Reggiano.
Ocenění: Gambero Rosso 2012: Note 1
Možná Vás zaujmou i následující produkty
Parmezán v dárkové krabičce, 1kg zrající po dobu 36 měsíců
1 370,00 Kč
|
Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců
489,00 Kč
|
Parmezán v dárkové krabičce, 1kg - vyzrálý 72 měsíců
1 650,00 Kč
|