Uzené speciality
-
Toskánský salám z divokého prasete
439,00 KčVzduchem sušený toskánský salám z libového vepřového a kančího masa v přírodním střívku, s ušlechtilou plísní. Doba zrání se pohybuje kolem 4 týdnů, výsledný produkt je okořeněn dle tradiční receptury, s typickou "divokou" chutí. Dozvědět se více -
Pancetta - v kuse
459,00 KčV Itálii je pravá, řádně opečená pancetta nepostradatelnou ingrediencí pro Spaghetti Carbonara. Je to krásná, narůžověla slaninka, která se tradičně koření muškátem, fenyklem a pepřem. Cítíte už tu vůni? My ano a řekneme vám, že ji rozhodně musíte ochutnat. Dozvědět se více -
Buvolí salám z toskánského býka
459,00 KčJemné maso z mladého býka úžasně podtrhuje chuť této vepřové salámové speciality. Jemně opepřený salám vyzrává pouze v přírodním střívku, a to dle staré tradice Chianti Classico. Jemňounce nakrájený se tento salám doporučuje na antipasti talíř či na čerstvou ciabattu. Dozvědět se více -
Salám s chilli krémem - krájený
349,00 KčTemperamentní kalábrijský salám – kořeněný pikantním chilli krémem. Díky těmto pálivým kolečkám si v okamžiku vykouzlíte pikantní pizzu nebo panini. Tyto dobroty si navíc nemusíte vůbec vyčítat, vždyť se po pálivém jídle hubne, a tak se salámem rozhodně nešetřete! Dozvědět se více -
Salám z černého vepře - krájený
159,00 Kč„Suino nero“ znamená v českém překladu „černé prase“. Jedná se o staré kalabrijské plemeno prasat, jejichž maso dodává salámu jemnou, téměř sladkou vůni. Salám je poté ochucen zeleným pepřem a trochou soli. Dozvědět se více -
Parmská šunka DOP - plátky
239,00 KčNejlepší šunka, sůl, vzduch a hodně, opravdu hodně času: to jsou všechny ingredience potřebné pro získání té pravé, klasické parmské šunky. Trvá 18 měsíců, aby se dosáhlo tohoto jedinečného, jemně nasládlého aromatu, kterého si gurmáni po celém světě tolik váží. Dozvědět se více -
Italský salám - klasický
299,00 KčZe začátku jemně nasládlý, později silný a kořeněný – tak přesně takovouto chutí se pyšní klasický salám z Piemontu. V malé manufaktuře Salumificio Marchisio se tradičně vyrábí z regionálního vepřového masa a špetky červeného vína. Dozvědět se více -
Antipasti talíř - salumi
189,00 KčTři výtečné šunkové speciality z Emilie-Romagny jako aromatické trio, které nesmíte minout bez ochutnání: pochutnejte si na krájeném Prosciuttu Crudo, slaboučkém Culatello a na vzduchu sušeném Coppa. Tak co, labužníci, budete chtít ještě někdy ochutnat něco jiného? Dozvědět se více -
Lardo - plátky
159,00 KčSněhobílá dokonalost, tak bychom stručně a jasně popsali tento lardo z Toskánska. Je tak jemný, že se doslova rozplyne na jazyku. Pochutnejte si na jeho slabých proužcích coby antipasto, na ciabattě nebo ho zkuste rozpustit na pánvičce, mňam. Dozvědět se více -
Lanýžová horská šunka - krájená
269,00 KčTato jemná šunka, ochucená voňavými plátky černého lanýže, zraje na čistém horském vzduchu Ligurských Alp. Solí se ručně a masíruje se slavnou vodou Lurisia. Vznikají tak hodnotná aromata pro dokonalý požitek. Dozvědět se více